OBIADY

Drukuj

 

 

 

JADŁOSPIS „Zerówka 2”

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

07-06-2021

KASZA MANNA NA MLEKU mleko, kasza manna, cukier, sól

PIECZYWO ZIARNISTE mąka pszenna i żytnia, razowa, słonecznik, woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny, sól, rzodkiewka

WĘDLINA WIEPRZOWA mięso wieprzowe, woda, sól, białko sojowe,

białko wieprzowe,  azotyn sodu, seler, gorczyca

Sałata, pomidor, HERBATA woda, herbata, cukier (2,4,7)

 PIEROGI z MIĘSEM ciasto,: mąka pszenna, jaja, woda, sól farsz,: mięso drobiowo(70%) wieprzowe(20%), cebula, marchew, pietruszka, seler, pieprz

KAPUSTA GOTOWANA Z POMIDORAMI kapusta, pomidory, mąka pszenna, olej, pieprz, liść laurowy, sól, cebula  (1,2,4,7)

CHAŁKA Z MASŁEM

chałka – mąka pszenna ,mleko, woda, masło, sól, cukier;

OWOC SWIEŻY - jabłko

 (2,4,7}

WTOREK

08-06-2021

  PŁATKI OWSIANE owies i MLEKO

TWAROŻEK twaróg półtłusty, mleko, jogurt natura. sól, pieprz

PIECZYWO MIESZANE mąka żytnia, pszenna , razowa, słonecznik, woda, drożdże, sól, masło, rzodkiewka;     KAWA inka; kawa-palone żyto, jęczmień, cykoria, burak cukrowy; mleko  (2,7)

ZRAZ BITY w sosie m.wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, tymianek, cebula, lubczyk, woda, sól  MAKARON mąka, jaja, woda, sól SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY kapusta biała, marchew, natka pietruszki, olej, cukier, cytryna, oliwa, sól.  (1,2,4,7)

WAFELEK RYŻOWY

OWOC SWIEŻY – mandarynka (2,7)

ŚRODA

09-06-2021

RYŻ z MLEKIEM

PIECZYWO PSZENNE mąka żytnia, mąka pszenna, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól  RYBA WĘDZONA z warzywami; seler, por, marchew, natka pietruszki, koper   KAKAO  mleko, kakao, cukier(2,5,7)

ZUPA OGÓRKOWA Wywar warzywny - marchew, pietruszka, ogórek kwaszony, ziemniaki, koper,  seler, por, woda,; - przyprawy liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, lubczyk, mąka pszenna, śmietana, seler, sól,

PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia,  masło, woda, drożdże, sól    (1,2,7)

GALARETKA OWOCOWA

Galaretka – cukier, żelatyna, kwas cytrynowy, aromat (suszony koncentrat smakowy, wit. c, barwnik: kurkuma) woda

OWOC SWIEŻY

CZWARTEK

10-06-2021

ZACIERKI z MLEKIEM

PIECZYWO ZIARNISTE mąka pszenna i żytnia, ziarna zbóż, woda, drożdże, sól     WĘDLINA DROBIOWA mięso drobiowe, woda, skrobia, sól, białko wieprz. i sojowe, laktoza, ekstrakt drożdży, sól;  sałata, ogórek kwaszony

 MLEKO (2,4,7,9)

POTRAWKA Z KURCZAKA z warzywami mięso drobiowe, woda, marchew, seler, pietruszka, marchew, śmietana, mąka pszenna  pietruszka, seler, por, cebula, woda, natka pietruszki pieprz, sól,

RYŻ    makaron, woda, sól    (1,2,4,7)

ANGIELKA z masłem  mąka pszenna, woda, masło, sól, drożdże, cukier

OWOC SWIEŻY banan, pomarańcza, jabłko, winogrono, kiwi (2,7)

PIĄTEK

11-06-2021

PŁATKI KUKURYDZIANE z MLEKIEM mąka kukurydziana, kaszka pszenna, cukier, sól; mleko

MLEKO (2,7)

RYBA SMAŻONA mięso z ryby, jajo, bułka pszenna, woda, sól, pieprz     ZIEMNIAKI woda, sól, masło, koper SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY kapusta kwaszona, marchew, cebula, jabłko, olej roślinny, cukier, natka pietruszki, pieprz mielony, sól.  (1,2,4,5,7,9)

JOGURT OWOCOWY,

jogurt – odtłuszczone mleko pasteryzowane, mleko w proszku, białka mleka, żywe kultury bakterii , owoce truskawka

OWOC SWIEŻY- banan

(7)

         

Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży

Alergeny w żywności:

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał.II

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta.

JADŁOSPIS „Zerówka” 3

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

14-06-2021

KASZA MANNA- mąka pszenna, MLEKO, CUKIER, SÓL, PIECZYWO PSZENNE mąka pszenna i żytnia, woda, drożdże, sól., rzodkiewka, masło JAJKO GOTOWANE  jajo,  ogórek kwaszony,  MLEKO    (2,4,7)

 SPAGHETTI bolońskie, mąka pszenna, jajo, woda, sól;

sos boloński- woda, mięso wieprz., drobiowe, koncentrat pomidorowy, sól, mąka pszenna, seler, cebula, sól, pieprz, oregano, tymianek, bazylia, czosnek, imbir, lubczyk.

 SURÓWKA MIESZANA  kapusta biała i czerwona, pomidor, ogórek, cukier, sól, cebula, olej rzepakowy.   KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4)

BAGIETKA masłem i z dżemem

mąka pszenna, woda, drożdże, woda; masło,  dżem owocowy

OWOC ŚWIEŻY - jabłko

(2,4,7)

WTOREK

15-06-2021

PŁATKI OWSIANE owies i MLEKO PIECZYWO ZIARNISTE mąka żytnia, pszenna ,razowa, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól WĘDLINA DROBIOWA mięso drobiowe, woda, skrobia, białko wieprz. i sojowe, laktoza, ekstr. drożdży, sól; sałata, pomidor,

  KAWA ZBOŻOWA z MLEKIEM

palone żyto, jęczmień, cykoria, burak cukrowy, mleko,  (2,4,7)

 PYZY z mięsem i okrasą mąka pszenna, ziemniaki, jaja, sól,  KAPUSTA ZASMAŻANA kapusta biała, mąka pszenna, sól, cukier  KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4,13)

Racuchy z jabłkami

mąka pszenna, drożdże, jaja, mleko, jabłka, sól, cukier

OWOC ŚWIEŻY

(2,7)

ŚRODA

16-06-2021

ZACIERKI mąka pszenna, jaja, kurkuma z MLEKIEM PIECZYWO PSZENNE mąka pszenna i żytnia, woda, drożdże, sól. SER ŻÓŁTY GOUDA mleko pasteryzowane, sól, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii mlekowych, barwnik;

HERBATA ekspresowa   (2,4,7,13)

ZUPA POMIDOROWA z MAKARONEM   woda, sól Wywar warzywny - marchew, pietruszka, seler, por, cebula, woda, pomidory, przecier pomidorowy, śmietana, mąka pszenna, natka pietruszki,; KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4)

BUŁKA SŁODKA mąka pszenna, mleko, masło, sól, cukier, drożdże

 OWOC ŚWIEŻY - banan

(2,4,7)

CZWARTEK

17-06-2021

RYŻ z MLEKIEM

PIECZYWO ZIARNISTE mąka żytnia, pszenna ,razowa, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól

PASZTET mięso drobiowe, (indyk, kurczak, gęś) woda, kasza manna ,jaja, papryka,  sól, białko sojowe,  rzodkiewka, sałata, ogórek kwaszony

HERBATA ekspresowa owocowa, cukier.(2,4,7,13)

PULPET W SOSIE mięso wieprzowe, mąka pszenna, jaja, woda, sól, pieprz,  RYŻ ryż, woda, sól, WARZYWA GOTOWANE  kalafior/marchewka/papryka/brokuł  KOMPOT woda, owoc świeży, cukier   (1,2,4)

JOGURT owocowy

odtłuszczone mleko pasteryzowane, mleko w proszku, białka mleka, żywe kultury bakterii

WARZYWO ŚWIEŻE

(7)

PIĄTEK

18-06-2021

PŁATKI KUKURYDZIANE z MLEKIEM mąka kukurydziana, kaszka pszenna, cukier, sól; mleko PIECZYWO PSZENNE mąka pszenna i żytnia, woda, drożdże, sól., rzodkiewka, masło SER TOPIONY ser, woda, twaróg, masło, mleko w proszku odtłuszczone, białka mleka, sole emulgujące, serwatka w proszku z mleka, substancje zagęszczające, aromaty naturalne    KAWA INKA z MLEKIEM   palone żyto,    jęczmień, cykoria, burak cukrowy, mleko  (2,4,7)

RYBA W PANIERCE ryba,jaja, bułka pszenna, mąka pszenna, sól   ZIEMNIAKI woda, sól   SURÓWKA z kapusty kwaszonej biała kap.,  marchew,  natka pietruszki, sól, cukier   KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4,5,9)

ANGIELKA z masłem – mąka pszenna,  mleko, woda, drożdże, sól, masło

SAŁATKA OWOCOWA

(2,4,7)

Alergeny w żywności:

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta

 

JADŁOSPIS „SZKOŁA GMINNA 2”

 

OBIAD

PONIEDZIAŁEK

07-06-2021

 PIEROGI z MIĘSEM ciasto,: mąka pszenna, jaja, woda, sól farsz,: mięso drobiowo(70%) wieprzowe(20%), cebula, marchew, pietruszka, seler, pieprz

KAPUSTA GOTOWANA Z POMIDORAMI kapusta, pomidory, mąka pszenna, olej, pieprz, liść laurowy, sól, cebula  KOMPOT woda, jabłko, śliwka, cukier  (1,2,4,7)

WTOREK

08-06-2021

ZRAZ BITY w sosie m.wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, tymianek, cebula, lubczyk, woda, sól  MAKARON mąka, jaja, woda, sól

SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY kapusta biała, marchew, natka pietruszki, olej, cukier, cytryna, oliwa, sól.  KOMPOT woda, jabłko, śliwka, cukier (1,2,4,7)

ŚRODA

09-06-2021

ZUPA OGÓRKOWA Wywar warzywny - marchew, pietruszka, ogórek kwaszony, ziemniaki, koper,  seler, por, woda,; - przyprawy liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, lubczyk, mąka pszenna, śmietana, seler, sól,

PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia,  masło, woda, drożdże, sól    OWOC SWIEŻY  (1,2,7)

CZWARTEK

10-06-2021

POTRAWKA Z KURCZAKA z warzywami mięso drobiowe, woda, marchew, seler, pietruszka, marchew, śmietana, mąka pszenna  pietruszka, seler, por, cebula, woda, natka pietruszki pieprz, sól,

RYŻ    makaron, woda, sól    KISIEL owocowy woda, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty, barwnik: kurkumina; wit.C  (1,2,4,7)

PIĄTEK

11-06-2021

RYBA SMAŻONA mięso z ryby, jajo, bułka pszenna, woda, sól, pieprz     ZIEMNIAKI woda, sól, masło, koper SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY kapusta kwaszona, marchew, cebula, jabłko, olej roślinny, cukier, natka pietruszki, pieprz mielony, sól.  Kompot   woda, jabłko, śliwka, cukier   (1,2,4,5,7,9)

Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży

Alergeny w żywności:

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał.II

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta.

JADŁOSPIS „SZKOŁA GMINNA” 3

 

OBIAD

PONIEDZIAŁEK

14-06-2021

 SPAGHETTI bolońskie, mąka pszenna, jajo, woda, sól;

sos boloński- woda, mięso wieprz., drobiowe, koncentrat pomidorowy, sól, mąka pszenna, seler, cebula, sól, pieprz, oregano, tymianek, bazylia, czosnek, imbir, lubczyk.

 SURÓWKA MIESZANA  kapusta biała i czerwona, pomidor, ogórek, cukier, sól, cebula, olej rzepakowy.   KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4)

WTOREK

15-06-2021

 PYZY z mięsem i okrasą mąka pszenna, ziemniaki, jaja, sól,  KAPUSTA ZASMAŻANA kapusta biała, mąka pszenna, sól, cukier  KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4,13)

ŚRODA

16-06-2021

ZUPA POMIDOROWA z MAKARONEM   woda, sól

Wywar warzywny - marchew, pietruszka, seler, por, cebula, woda, pomidory, przecier pomidorowy, śmietana, mąka pszenna, natka pietruszki,; KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4)

CZWARTEK

17-06-2021

PULPET W SOSIE mięso wieprzowe, mąka pszenna, jaja, woda, sól, pieprz,  RYŻ ryż, woda, sól, WARZYWA GOTOWANE  kalafior/marchewka/papryka/brokuł  KOMPOT woda, owoc świeży, cukier   (1,2,4)

PIĄTEK

18-06-2021

RYBA W PANIERCE ryba,jaja, bułka pszenna, mąka pszenna, sól   ZIEMNIAKI woda, sól

SURÓWKA z kapusty kwaszonej biała kap.,  marchew,  natka pietruszki, sól, cukier   KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4,5,9)

Alergeny w żywności:

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta

 

Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | administracja serwisem: mgr Ewa Domagała