OBIADY

Drukuj

 

 

 

JADŁOSPIS „ZERÓWKA 1”

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

22-03-2021

KASZA MANNA NA MLEKU Mleko, kasza manna, cukier

PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia,  masło, woda, drożdże, sól, rzodkiewka,

JAJECZNICA jajo, woda, sól, pieprz, masło KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM Kawa palone żyto, jęczmień, cykoria, burak cukrowy; mleko 2%

(2,4,7)

ZRAZ PO SIERADZKU mięso mielone drobiowo-wieprzowe, bułka, jajo  mąka pszenna, pieprz, sól

ZIEMNIAKI woda, sól, koper

SURÓWKA z białej kapusty  biała kapusta, marchew, por, olej roślinny, sól, cukier

(1,2)

KANAPKA Z DŻEMEM

mąka pszenna, woda, masło, drożdże, sól; dżem – owoce różne, cukier, woda, subst. żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy i cytryniany sodu

OWOC SWIEŻY - gruszka

(2,7)

WTOREK

23-03-2021

PŁATKI OWSIANE owies i MLEKO

PIECZYWO ZIARNISTE mąka żytnia, pszenna ,razowa, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól

SER GOUDA mleko pasteryzowane, sól, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii mlekowych, barwnik; sałata, pomidor  HERBATA OWOCOWA   ekspresowa  cukier;  (2,4,7)

 

GULASZ WIEPRZOWY mięso wieprzowe – łopat cebula, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, pieprz, sól ka, woda, mąka pszenna, śmietana, marchew, pietruszka, seler,

KASZA JĘCZMIENNA, jęczmień, woda, sól SAŁATKA Z BURACZKÓW

buraczki: buraki czerw, cebula, jabłko, sól, cukier, pieprz, cytryna  (1,2,7)

BUDYŃ

skrobia, aromat, mleko, aromat, cukier

OWOC SWIEŻY – jabłko (2,7)

ŚRODA

24-03-2021

ZACIERKI NA MLEKU, mleko, skrobia kukurydzana i ziemniaczana, śmietanka w proszku, aromat, barwnik ryboflawiny

PIECZYWO ZIARNISTE mąka żytnia, pszenna ,razowa, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól

WĘDLINA DROBIOWA mięso drobiowe, woda, skrobia, białko wieprz. i sojowe, laktoza, ekstr. drożdży, sól:, sałata, pomidor

HERBATA OWOCOWA   ekspresowa , cukier; (2,4,7)

RYBA SMAŻONA ryba miruna, mąka pszenna, olej, sól, pieprz,

ZIEMNIAKI woda, sól, masło, koper

SURÓWKA z kiszonej kapusty  kapusta kiszona, marchew, olej roślinny, sól, cukier

 (1,2,7)

PLACEK DROŻDŻOWY

angielka – mąka pszenna, mleko, masło, woda, drożdże, sól;

KISIEL owocowy woda, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty, barwnik: kurkumina; wit.C  (2,4)

CZWARTEK

25-03-2021

RYŻ z MLEKIEMPIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia,  masło, woda, drożdże, sól,

PASTA POMIDOROWA pomidory susz., kasza jaglana, oliwa, pomidor, czosnek, bazylia, oregano KAWA ZBOŻOWA z MLEKIEM palone żyto, jęczmień, cykoria, burak cukrowy, mleko (2,4,7,13)

KOTLET DE’VOLAILLE filet drobiowy, masło, mleko, mąka pszenna, jajo, woda, curry, sól

RYŻ PAROWANY ryż, woda, sól SURÓWKA Z MARCHWI

-surówka: marchew, jabłko, brzoskwinia, cukier, sól; (1,2,4,7)

JOGURT OWOCOWY,

jogurt – odtłuszczone mleko pasteryzowane, mleko w proszku, białka mleka, żywe kultury bakterii , owoce truskswka

OWOC SWIEŻY

(7)

PIĄTEK

26-03-2021

PŁATKI KUKURYDZIANE z MLEKIEM, mąka kukurydziana, kaszka pszenna, cukier, sól,  mleko 2% PIECZYWO ZIARNISTE mąka żytnia, pszenna ,razowa, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól, masło SER BIAŁY mleko pasteryzowane, sól,  kultury bakterii mlekowych,  pomidor KAKAO  mleko, kakao, cukier  (2,4,7)

KAPUŚNIAK wywar warzywno-wołowy, ziemniak, kapusta kwaszona, koper, marchew, seler,  pietruszka korzeń i nać, lubczyk, pieprz, sól

(1,2,4)

SAŁATKA MAKARONOWA z warzywami  makaron, warzywa świeże, sól, pieprz

 (1,2,4)

Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży

Alergeny w żywności:

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta

 

JADŁOSPIS „Zerówka 2”

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

29-03-2021

KASZA MANNA NA MLEKU mleko, kasza manna, cukier, sól

PIECZYWO ZIARNISTE mąka pszenna i żytnia, razowa, słonecznik, woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny, sól, rzodkiewka

WĘDLINA WIEPRZOWA mięso wieprzowe, woda, sól, białko sojowe,

białko wieprzowe,  azotyn sodu, seler, gorczyca

Sałata, pomidor, HERBATA woda, herbata, cukier (2,4,7)

 PIEROGI z MIĘSEM ciasto,: mąka pszenna, jaja, woda, sól farsz,: mięso drobiowo(70%) wieprzowe(20%), cebula, marchew, pietruszka, seler, pieprz

KAPUSTA GOTOWANA Z POMIDORAMI kapusta, pomidory, mąka pszenna, olej, pieprz, liść laurowy, sól, cebula  (1,2,4,7)

CHAŁKA Z MASŁEM

chałka – mąka pszenna ,mleko, woda, masło, sól, cukier;

OWOC SWIEŻY - jabłko

 (2,4,7}

WTOREK

30-03-2021

  PŁATKI OWSIANE owies i MLEKO

TWAROŻEK twaróg półtłusty, mleko, jogurt natura. sól, pieprz

PIECZYWO MIESZANE mąka żytnia, pszenna , razowa, słonecznik, woda, drożdże, sól, masło, rzodkiewka;     KAWA inka; kawa-palone żyto, jęczmień, cykoria, burak cukrowy; mleko  (2,7)

ZRAZ BITY w sosie m.wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, tymianek, cebula, lubczyk, woda, sól  MAKARON mąka, jaja, woda, sól SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY kapusta biała, marchew, natka pietruszki, olej, cukier, cytryna, oliwa, sól.  (1,2,4,7)

WAFELEK RYŻOWY

OWOC SWIEŻY – mandarynka (2,7)

ŚRODA

31-03-2021

RYŻ z MLEKIEM

PIECZYWO PSZENNE mąka żytnia, mąka pszenna, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól  RYBA WĘDZONA z warzywami; seler, por, marchew, natka pietruszki, koper   KAKAO  mleko, kakao, cukier(2,5,7)

ZUPA OGÓRKOWA Wywar warzywny - marchew, pietruszka, ogórek kwaszony, ziemniaki, koper,  seler, por, woda,; - przyprawy liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, lubczyk, mąka pszenna, śmietana, seler, sól,

PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia,  masło, woda, drożdże, sól    (1,2,7)

GALARETKA OWOCOWA

Galaretka – cukier, żelatyna, kwas cytrynowy, aromat (suszony koncentrat smakowy, wit. c, barwnik: kurkuma) woda

OWOC SWIEŻY

CZWARTEK

01-04-2021

ZACIERKI z MLEKIEM

PIECZYWO ZIARNISTE mąka pszenna i żytnia, ziarna zbóż, woda, drożdże, sól     WĘDLINA DROBIOWA mięso drobiowe, woda, skrobia, sól, białko wieprz. i sojowe, laktoza, ekstrakt drożdży, sól;  sałata, ogórek kwaszony

 MLEKO (2,4,7,9)

POTRAWKA Z KURCZAKA z warzywami mięso drobiowe, woda, marchew, seler, pietruszka, marchew, śmietana, mąka pszenna  pietruszka, seler, por, cebula, woda, natka pietruszki pieprz, sól,

RYŻ    makaron, woda, sól    (1,2,4,7)

ANGIELKA z masłem  mąka pszenna, woda, masło, sól, drożdże, cukier

OWOC SWIEŻY banan, pomarańcza, jabłko, winogrono, kiwi (2,7)

PIĄTEK

02-04-2021

PŁATKI KUKURYDZIANE z MLEKIEM mąka kukurydziana, kaszka pszenna, cukier, sól; mleko

MLEKO (2,7)

RYBA SMAŻONA mięso z ryby, jajo, bułka pszenna, woda, sól, pieprz     ZIEMNIAKI woda, sól, masło, koper SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY kapusta kwaszona, marchew, cebula, jabłko, olej roślinny, cukier, natka pietruszki, pieprz mielony, sól.  (1,2,4,5,7,9)

JOGURT OWOCOWY,

jogurt – odtłuszczone mleko pasteryzowane, mleko w proszku, białka mleka, żywe kultury bakterii , owoce truskawka

OWOC SWIEŻY- banan

(7)

Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży

Alergeny w żywności:

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał.II

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta.

 

 

JADŁOSPIS „SZKOŁA GMINNA 1”

 

OBIAD

PONIEDZIAŁEK

22-03-2021

ZRAZ PO SIERADZKU mięso mielone drobiowo-wieprzowe, bułka, jajo  mąka pszenna, pieprz, sól

ZIEMNIAKI woda, sól, koper

SURÓWKA z białej kapusty  biała kapusta, marchew, por, olej roślinny, sól, cukier   KOMPOT woda, śliwka, cukier  (2,7)

WTOREK

23-03-2021

GULASZ WIEPRZOWY mięso wieprzowe – łopat cebula, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, pieprz, sól ka, woda, mąka pszenna, śmietana, marchew, pietruszka, seler,

KASZA JĘCZMIENNA, jęczmień, woda, sól SAŁATKA Z BURACZKÓW

buraczki: buraki czerw, cebula, jabłko, sól, cukier, pieprz, cytryna  KOMPOT woda, jabłko, śliwka, cukier (1,2,7,9)

ŚRODA

24-03-2021

KOTLECIK RYBNY ryba miruna, mąka pszenna, olej, sól, pieprz,    ZIEMNIAKI woda, sól, masło, koper

SURÓWKA z kiszonej kapusty  kapusta kiszona, marchew, olej roślinny, sól, cukier    KOMPOT woda, śliwka, cukier  (1,2,5,7)   

CZWARTEK

25-03-2021

KOTLET DE’VOLAILLE filet drobiowy, masło, mleko, mąka pszenna, jajo, woda, curry, sól     ZIEMNIAKI woda, sól    MARCHWEWKA ZASMAŻANA

marchew, mąka pszenna, cukier, sól;    KISIEL owocowy woda, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty, barwnik: kurkumina; wit.C  (1,2,4,7)

PIĄTEK

26-03-2021

 KAPUŚNIAK wywar warzywno-wołowy, ziemniak, kapusta kwaszona, koper, marchew, seler,  pietruszka korzeń i nać, lubczyk, pieprz, sól

PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia,  masło, woda, drożdże, sól,  OWOC SWIEŻY – jabłko (1,2,4)

Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży

Alergeny w żywności:

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał.II

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta.

 

JADŁOSPIS „SZKOŁA GMINNA 2”

 

OBIAD

PONIEDZIAŁEK

29-03-2021

 PIEROGI z MIĘSEM ciasto,: mąka pszenna, jaja, woda, sól farsz,: mięso drobiowo(70%) wieprzowe(20%), cebula, marchew, pietruszka, seler, pieprz

KAPUSTA GOTOWANA Z POMIDORAMI kapusta, pomidory, mąka pszenna, olej, pieprz, liść laurowy, sól, cebula  KOMPOT woda, jabłko, śliwka, cukier  (1,2,4,7)

WTOREK

30-03-2021

ZRAZ BITY w sosie m.wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, tymianek, cebula, lubczyk, woda, sól  MAKARON mąka, jaja, woda, sól

SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY kapusta biała, marchew, natka pietruszki, olej, cukier, cytryna, oliwa, sól.  KOMPOT woda, jabłko, śliwka, cukier (1,2,4,7)

ŚRODA

31-03-2021

ZUPA OGÓRKOWA Wywar warzywny - marchew, pietruszka, ogórek kwaszony, ziemniaki, koper,  seler, por, woda,; - przyprawy liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, lubczyk, mąka pszenna, śmietana, seler, sól,

PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia,  masło, woda, drożdże, sól    OWOC SWIEŻY  (1,2,7)

CZWARTEK

01-04-2021

POTRAWKA Z KURCZAKA z warzywami mięso drobiowe, woda, marchew, seler, pietruszka, marchew, śmietana, mąka pszenna  pietruszka, seler, por, cebula, woda, natka pietruszki pieprz, sól,

RYŻ    makaron, woda, sól    KISIEL owocowy woda, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty, barwnik: kurkumina; wit.C  (1,2,4,7)

PIĄTEK

02-04-2021

RYBA SMAŻONA mięso z ryby, jajo, bułka pszenna, woda, sól, pieprz     ZIEMNIAKI woda, sól, masło, koper SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY kapusta kwaszona, marchew, cebula, jabłko, olej roślinny, cukier, natka pietruszki, pieprz mielony, sól.  Kompot   woda, jabłko, śliwka, cukier   (1,2,4,5,7,9)

Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży

Alergeny w żywności:

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał.II

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta.

 

Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | administracja serwisem: mgr Ewa Domagała