OBIADY
- REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ
- DEKLARACJA ZAPISU NA OBIADY -ZERÓWKA
- DEKLARACJA ZAPISU NA OBIADY- KL. I-VIII
JADŁOSPIS „ZERÓWKA 1”
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 22-03-2021 |
KASZA MANNA NA MLEKU Mleko, kasza manna, cukier PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia, masło, woda, drożdże, sól, rzodkiewka, JAJECZNICA jajo, woda, sól, pieprz, masło KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM Kawa palone żyto, jęczmień, cykoria, burak cukrowy; mleko 2% (2,4,7) |
ZRAZ PO SIERADZKU mięso mielone drobiowo-wieprzowe, bułka, jajo mąka pszenna, pieprz, sól ZIEMNIAKI woda, sól, koper SURÓWKA z białej kapusty biała kapusta, marchew, por, olej roślinny, sól, cukier (1,2) |
KANAPKA Z DŻEMEM mąka pszenna, woda, masło, drożdże, sól; dżem – owoce różne, cukier, woda, subst. żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy i cytryniany sodu OWOC SWIEŻY - gruszka (2,7) |
WTOREK 23-03-2021 |
PŁATKI OWSIANE owies i MLEKO PIECZYWO ZIARNISTE mąka żytnia, pszenna ,razowa, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól SER GOUDA mleko pasteryzowane, sól, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii mlekowych, barwnik; sałata, pomidor HERBATA OWOCOWA ekspresowa cukier; (2,4,7)
|
GULASZ WIEPRZOWY mięso wieprzowe – łopat cebula, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, pieprz, sól ka, woda, mąka pszenna, śmietana, marchew, pietruszka, seler, KASZA JĘCZMIENNA, jęczmień, woda, sól SAŁATKA Z BURACZKÓW buraczki: buraki czerw, cebula, jabłko, sól, cukier, pieprz, cytryna (1,2,7) |
BUDYŃ skrobia, aromat, mleko, aromat, cukier OWOC SWIEŻY – jabłko (2,7) |
ŚRODA 24-03-2021 |
ZACIERKI NA MLEKU, mleko, skrobia kukurydzana i ziemniaczana, śmietanka w proszku, aromat, barwnik ryboflawiny PIECZYWO ZIARNISTE mąka żytnia, pszenna ,razowa, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól WĘDLINA DROBIOWA mięso drobiowe, woda, skrobia, białko wieprz. i sojowe, laktoza, ekstr. drożdży, sól:, sałata, pomidor HERBATA OWOCOWA ekspresowa , cukier; (2,4,7) |
RYBA SMAŻONA ryba miruna, mąka pszenna, olej, sól, pieprz, ZIEMNIAKI woda, sól, masło, koper SURÓWKA z kiszonej kapusty kapusta kiszona, marchew, olej roślinny, sól, cukier (1,2,7) |
PLACEK DROŻDŻOWY angielka – mąka pszenna, mleko, masło, woda, drożdże, sól; KISIEL owocowy woda, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty, barwnik: kurkumina; wit.C (2,4) |
CZWARTEK 25-03-2021 |
RYŻ z MLEKIEM, PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia, masło, woda, drożdże, sól, PASTA POMIDOROWA pomidory susz., kasza jaglana, oliwa, pomidor, czosnek, bazylia, oregano KAWA ZBOŻOWA z MLEKIEM palone żyto, jęczmień, cykoria, burak cukrowy, mleko (2,4,7,13) |
KOTLET DE’VOLAILLE filet drobiowy, masło, mleko, mąka pszenna, jajo, woda, curry, sól RYŻ PAROWANY ryż, woda, sól SURÓWKA Z MARCHWI -surówka: marchew, jabłko, brzoskwinia, cukier, sól; (1,2,4,7) |
JOGURT OWOCOWY, jogurt – odtłuszczone mleko pasteryzowane, mleko w proszku, białka mleka, żywe kultury bakterii , owoce truskswka OWOC SWIEŻY (7) |
PIĄTEK 26-03-2021 |
PŁATKI KUKURYDZIANE z MLEKIEM, mąka kukurydziana, kaszka pszenna, cukier, sól, mleko 2% PIECZYWO ZIARNISTE mąka żytnia, pszenna ,razowa, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól, masło SER BIAŁY mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, pomidor KAKAO mleko, kakao, cukier (2,4,7) |
KAPUŚNIAK wywar warzywno-wołowy, ziemniak, kapusta kwaszona, koper, marchew, seler, pietruszka korzeń i nać, lubczyk, pieprz, sól (1,2,4) |
SAŁATKA MAKARONOWA z warzywami makaron, warzywa świeże, sól, pieprz (1,2,4) |
Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży
Alergeny w żywności:
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
- seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta
JADŁOSPIS „Zerówka 2”
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 29-03-2021 |
KASZA MANNA NA MLEKU mleko, kasza manna, cukier, sól PIECZYWO ZIARNISTE mąka pszenna i żytnia, razowa, słonecznik, woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny, sól, rzodkiewka WĘDLINA WIEPRZOWA mięso wieprzowe, woda, sól, białko sojowe, białko wieprzowe, azotyn sodu, seler, gorczyca Sałata, pomidor, HERBATA woda, herbata, cukier (2,4,7) |
PIEROGI z MIĘSEM ciasto,: mąka pszenna, jaja, woda, sól farsz,: mięso drobiowo(70%) wieprzowe(20%), cebula, marchew, pietruszka, seler, pieprz KAPUSTA GOTOWANA Z POMIDORAMI kapusta, pomidory, mąka pszenna, olej, pieprz, liść laurowy, sól, cebula (1,2,4,7) |
CHAŁKA Z MASŁEM chałka – mąka pszenna ,mleko, woda, masło, sól, cukier; OWOC SWIEŻY - jabłko (2,4,7} |
WTOREK 30-03-2021 |
PŁATKI OWSIANE owies i MLEKO TWAROŻEK twaróg półtłusty, mleko, jogurt natura. sól, pieprz PIECZYWO MIESZANE mąka żytnia, pszenna , razowa, słonecznik, woda, drożdże, sól, masło, rzodkiewka; KAWA inka; kawa-palone żyto, jęczmień, cykoria, burak cukrowy; mleko (2,7) |
ZRAZ BITY w sosie m.wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, tymianek, cebula, lubczyk, woda, sól MAKARON mąka, jaja, woda, sól SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY kapusta biała, marchew, natka pietruszki, olej, cukier, cytryna, oliwa, sól. (1,2,4,7) |
WAFELEK RYŻOWY OWOC SWIEŻY – mandarynka (2,7) |
ŚRODA 31-03-2021 |
RYŻ z MLEKIEM PIECZYWO PSZENNE mąka żytnia, mąka pszenna, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól RYBA WĘDZONA z warzywami; seler, por, marchew, natka pietruszki, koper KAKAO mleko, kakao, cukier(2,5,7) |
ZUPA OGÓRKOWA Wywar warzywny - marchew, pietruszka, ogórek kwaszony, ziemniaki, koper, seler, por, woda,; - przyprawy liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, lubczyk, mąka pszenna, śmietana, seler, sól, PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia, masło, woda, drożdże, sól (1,2,7) |
GALARETKA OWOCOWA Galaretka – cukier, żelatyna, kwas cytrynowy, aromat (suszony koncentrat smakowy, wit. c, barwnik: kurkuma) woda OWOC SWIEŻY |
CZWARTEK 01-04-2021 |
ZACIERKI z MLEKIEM PIECZYWO ZIARNISTE mąka pszenna i żytnia, ziarna zbóż, woda, drożdże, sól WĘDLINA DROBIOWA mięso drobiowe, woda, skrobia, sól, białko wieprz. i sojowe, laktoza, ekstrakt drożdży, sól; sałata, ogórek kwaszony MLEKO (2,4,7,9) |
POTRAWKA Z KURCZAKA z warzywami mięso drobiowe, woda, marchew, seler, pietruszka, marchew, śmietana, mąka pszenna pietruszka, seler, por, cebula, woda, natka pietruszki pieprz, sól, RYŻ makaron, woda, sól (1,2,4,7) |
ANGIELKA z masłem mąka pszenna, woda, masło, sól, drożdże, cukier OWOC SWIEŻY banan, pomarańcza, jabłko, winogrono, kiwi (2,7) |
PIĄTEK 02-04-2021 |
PŁATKI KUKURYDZIANE z MLEKIEM mąka kukurydziana, kaszka pszenna, cukier, sól; mleko MLEKO (2,7) |
RYBA SMAŻONA mięso z ryby, jajo, bułka pszenna, woda, sól, pieprz ZIEMNIAKI woda, sól, masło, koper SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY kapusta kwaszona, marchew, cebula, jabłko, olej roślinny, cukier, natka pietruszki, pieprz mielony, sól. (1,2,4,5,7,9) |
JOGURT OWOCOWY, jogurt – odtłuszczone mleko pasteryzowane, mleko w proszku, białka mleka, żywe kultury bakterii , owoce truskawka OWOC SWIEŻY- banan (7) |
Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży
Alergeny w żywności:
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał.II
- seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta.
JADŁOSPIS „SZKOŁA GMINNA 1”
|
OBIAD |
PONIEDZIAŁEK 22-03-2021 |
ZRAZ PO SIERADZKU mięso mielone drobiowo-wieprzowe, bułka, jajo mąka pszenna, pieprz, sól ZIEMNIAKI woda, sól, koper SURÓWKA z białej kapusty biała kapusta, marchew, por, olej roślinny, sól, cukier KOMPOT woda, śliwka, cukier (2,7) |
WTOREK 23-03-2021 |
GULASZ WIEPRZOWY mięso wieprzowe – łopat cebula, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, pieprz, sól ka, woda, mąka pszenna, śmietana, marchew, pietruszka, seler, KASZA JĘCZMIENNA, jęczmień, woda, sól SAŁATKA Z BURACZKÓW buraczki: buraki czerw, cebula, jabłko, sól, cukier, pieprz, cytryna KOMPOT woda, jabłko, śliwka, cukier (1,2,7,9) |
ŚRODA 24-03-2021 |
KOTLECIK RYBNY ryba miruna, mąka pszenna, olej, sól, pieprz, ZIEMNIAKI woda, sól, masło, koper SURÓWKA z kiszonej kapusty kapusta kiszona, marchew, olej roślinny, sól, cukier KOMPOT woda, śliwka, cukier (1,2,5,7) |
CZWARTEK 25-03-2021 |
KOTLET DE’VOLAILLE filet drobiowy, masło, mleko, mąka pszenna, jajo, woda, curry, sól ZIEMNIAKI woda, sól MARCHWEWKA ZASMAŻANA marchew, mąka pszenna, cukier, sól; KISIEL owocowy woda, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty, barwnik: kurkumina; wit.C (1,2,4,7) |
PIĄTEK 26-03-2021 |
KAPUŚNIAK wywar warzywno-wołowy, ziemniak, kapusta kwaszona, koper, marchew, seler, pietruszka korzeń i nać, lubczyk, pieprz, sól PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia, masło, woda, drożdże, sól, OWOC SWIEŻY – jabłko (1,2,4) |
Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży
Alergeny w żywności:
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał.II
- seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta.
JADŁOSPIS „SZKOŁA GMINNA 2”
|
OBIAD |
PONIEDZIAŁEK 29-03-2021 |
PIEROGI z MIĘSEM ciasto,: mąka pszenna, jaja, woda, sól farsz,: mięso drobiowo(70%) wieprzowe(20%), cebula, marchew, pietruszka, seler, pieprz KAPUSTA GOTOWANA Z POMIDORAMI kapusta, pomidory, mąka pszenna, olej, pieprz, liść laurowy, sól, cebula KOMPOT woda, jabłko, śliwka, cukier (1,2,4,7) |
WTOREK 30-03-2021 |
ZRAZ BITY w sosie m.wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, tymianek, cebula, lubczyk, woda, sól MAKARON mąka, jaja, woda, sól SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY kapusta biała, marchew, natka pietruszki, olej, cukier, cytryna, oliwa, sól. KOMPOT woda, jabłko, śliwka, cukier (1,2,4,7) |
ŚRODA 31-03-2021 |
ZUPA OGÓRKOWA Wywar warzywny - marchew, pietruszka, ogórek kwaszony, ziemniaki, koper, seler, por, woda,; - przyprawy liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, lubczyk, mąka pszenna, śmietana, seler, sól, PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia, masło, woda, drożdże, sól OWOC SWIEŻY (1,2,7) |
CZWARTEK 01-04-2021 |
POTRAWKA Z KURCZAKA z warzywami mięso drobiowe, woda, marchew, seler, pietruszka, marchew, śmietana, mąka pszenna pietruszka, seler, por, cebula, woda, natka pietruszki pieprz, sól, RYŻ makaron, woda, sól KISIEL owocowy woda, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty, barwnik: kurkumina; wit.C (1,2,4,7) |
PIĄTEK 02-04-2021 |
RYBA SMAŻONA mięso z ryby, jajo, bułka pszenna, woda, sól, pieprz ZIEMNIAKI woda, sól, masło, koper SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY kapusta kwaszona, marchew, cebula, jabłko, olej roślinny, cukier, natka pietruszki, pieprz mielony, sól. Kompot woda, jabłko, śliwka, cukier (1,2,4,5,7,9) |
Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży
Alergeny w żywności:
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał.II
- seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta.