Wyżywienie

Drukuj

JADŁOSPIS „SZKOŁA GMINNA 1”

 

OBIAD

PONIEDZIAŁEK

07-10-2019

 

 KURCZAK PIECZONY, mięso drobiowe, olej roślinny, kurkuma, curry, papryka słodka, sól.

ZIEMNIAKI woda, sól, koper

SURÓWKA z białej kapusty  biała kapusta, marchew, por, olej roślinny, sól, cukier  OWOC SWIEŻY - jabłko

(2,7)

WTOREK

08-10-2019

 

GULASZ WIEPRZOWY mięso wieprzowe – łopat cebula, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, pieprz, sól ka, woda, mąka pszenna, śmietana, marchew, pietruszka, seler,

KASZA JĘCZMIENNA, jęczmień, woda, sól SAŁATKA Z BURACZKÓW

buraczki: buraki czerw, cebula, jabłko, sól, cukier, pieprz, cytryna  KOMPOT woda, jabłko, śliwka, cukier (1,2,7)

ŚRODA

09-10-2019

GOŁĄBEK W SOSIE POMIDOROWYM kapusta biała, ryż, mięso wieprz., jaja, sól, pieprz, bułka tarta pszenna; sos-woda, koncentrat pomidorowy, woda, pomidory, sól, śmietana, mąka pszenna;

ZIEMNIAKI woda, sól, masło, koper  SURÓWKA z czerwonej kapusty  cz. kapusta, cebula, olej roślinny, sól, cukier  KOMPOT woda, śliwka, cukier (1,2,6,7)

CZWARTEK

10-10-2019

 

KOTLET DE’VOLAILLE filet drobiowy, masło, mleko, mąka pszenna, jajo, woda, curry, sól

RYŻ paraboliczny woda, sól SURÓWKA Z MARCHWI

-surówka: marchew, jabłko, brzoskwinia, cukier, sól;   KISIEL owocowy woda, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty, barwnik: kurkumina; wit.C  (1,2,4,6,7,13)

PIĄTEK

11-10-2019

 

 KAPUŚNIAK wywar warzywno-wołowy, ziemniak, kapusta kwaszona, koper, marchew, seler,  pietruszka korzeń i nać, lubczyk, pieprz, sól

PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia,  masło, woda, drożdże, sól,  OWOC SWIEŻY - jabłko

(1,2,4,6,7)

Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży

Alergeny w żywności:

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał.II

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta.

 

JADŁOSPIS „SZKOŁA GMINNA 2”

 

OBIAD

PONIEDZIAŁEK

14-10-2019

 PIEROGI z MIĘSEM ciasto,: mąka pszenna, jaja, woda, sól farsz,: mięso drobiowo(70%) wieprzowe(20%), cebula, marchew, pietruszka, seler, pieprz

KAPUSTA GOTOWANA kapusta, pomidory, mąka pszenna, olej, pieprz, liść laurowy, sól, cebula  OWOC SWIEŻY - jabłko

(1,2,4,7)

WTOREK

15-10-2019

PULPET MIĘSNY drobiowo-wieprzowy, marchew, pietruszka, seler, tymianek, cebula, lubczyk, woda, sól

ZIEMNIAKI ziemniak, woda, sól SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

kapusta biała, marchew, natka pietruszki, olej, cukier, cytryna, oliwa, sól. KOMPOT woda, jabłko, śliwka, cukier (1,2,4,7)

ŚRODA

16-10-2019

ZUPA OGÓRKOWA Wywar warzywny - marchew, pietruszka, ogórek kwaszony, ziemniaki, koper,  seler, por, woda,; - przyprawy liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, lubczyk, mąka pszenna, śmietana, seler, sól,

PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia,  masło, woda, drożdże, sól    OWOC SWIEŻY - gruszka(1,2,4,7)

CZWARTEK

17-10-2019

POTRAWKA Z KURCZAKA mięso drobiowe, woda, marchew, seler, pietruszka, marchew, śmietana, mąka pszenna  pietruszka, seler, por, cebula, woda, natka pietruszki pieprz, sól,

KASZA PALONA woda, sól SURÓWKA z marchwi marchew, jabłko, cukier, sól  KISIEL owocowy woda, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty, barwnik: kurkumina; wit.C  (1,2,4,6,7,13)(1,2,4,7)

PIĄTEK

18-10-2019

 NUGETTSY RYBNE mięso z ryby, jajo, bułka pszenna, woda, koperek, majeranek, sól     ZIEMNIAKI woda, sól, masło, koper SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY kapusta kwaszona, marchew, cebula, jabłko, olej roślinny, cukier, natka pietruszki, pieprz mielony, sól.  Kompot

  woda, jabłko, śliwka, cukier (1,2,4,5,7)

Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży

Alergeny w żywności:

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał.II

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta.

JADŁOSPIS „ZERÓWKA 1”

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

07-10-2019

KASZA MANNA NA MLEKU Mleko, kasza manna, cukier

PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia,  masło, woda, drożdże, sól, rzodkiewka, ogórek zielony

JAJECZNICA jajo, woda, sól, pieprz, masło KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM Kawa palone żyto, jęczmień, cykoria, burak cukrowy; mleko 2%

(2,4,7)

KURCZAK PIECZONY, mięso drobiowe, olej roślinny, kurkuma, curry, papryka słodka, sól.

ZIEMNIAKI woda, sól, koper

SURÓWKA z białej kapusty  biała kapusta, marchew, por, olej roślinny, sól, cukier

(2,7)

KANAPKA Z DŻEMEM

mąka pszenna, woda, masło, drożdże, sól; dżem – owoce różne, cukier, woda, subst. żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy i cytryniany sodu

OWOC SWIEŻY - jabłko

(2,6,7)

WTOREK

08-10-2019

PŁATKI OWSIANE owies i MLEKO

PIECZYWO ZIARNISTE mąka żytnia, pszenna ,razowa, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól

SER GOUDA mleko pasteryzowane, sól, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii mlekowych, barwnik; sałata, pomidor(2,4,6,7)

 

GULASZ WIEPRZOWY mięso wieprzowe – łopat cebula, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, pieprz, sól ka, woda, mąka pszenna, śmietana, marchew, pietruszka, seler,

KASZA JĘCZMIENNA, jęczmień, woda, sól SAŁATKA Z BURACZKÓW

buraczki: buraki czerw, cebula, jabłko, sól, cukier, pieprz, cytryna  (1,2,7)

BUDYŃ NA MLEKU

budyń-skrobia kukurydziana i ziemniaczana, mleko, śmietanka w proszku, aromat, barwnik ryboflawiny;

OWOC SWIEŻY – gruszka (2,7)

ŚRODA

09-10-2019

RYŻ z MLEKIEM

PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia,  masło, woda, drożdże, sól,

RYBA miruna z warzywami papryka,  sól, marchew, seler 

sałata, ogórek kwaszony

KAWA ZBOŻOWA z MLEKIEMpalone żyto, jęczmień, cykoria, burak cukrowy, mleko (2,4,6,7,13)

 

 GOŁĄBEK W SOSIE POMIDOROWYM kapusta biała, ryż, mięso wieprz., jaja, sól, pieprz, bułka tarta pszenna; sos-woda, koncentrat pomidorowy, woda, pomidory, sól, śmietana, mąka pszenna;

ZIEMNIAKI woda, sól, masło, koper

SURÓWKA z czerwonej kapusty  cz. kapusta, cebula, olej roślinny, sól, cukier

 (1,2,6,7)

PLACEK DROŻDŻOWY

angielka – mąka pszenna, mleko, masło, woda, drożdże, sól;

OWOC SWIEŻY - kiwi

 (2,4,6)

CZWARTEK

10-10-2019

BUDYŃ NA MLEKU, mleko, skrobia kukurydzana i ziemniaczana, śmietanka w proszku, aromat, barwnik ryboflawiny

PIECZYWO ZIARNISTE mąka żytnia, pszenna ,razowa, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól

WĘDLINA DROBIOWA mięso drobiowe, woda, skrobia, białko wieprz. i sojowe, laktoza, ekstr. drożdży, sól:, sałata, pomidor

 (2,4,6,7)

KOTLET DE’VOLAILLE filet drobiowy, masło, mleko, mąka pszenna, jajo, woda, curry, sól

RYŻ PARABOLICZNY woda, sól SURÓWKA Z MARCHWI

-surówka: marchew, jabłko, brzoskwinia, cukier, sól; (1,2,4,6,7)

JOGURT OWOCOWY,

jogurt – odtłuszczone mleko pasteryzowane, mleko w proszku, białka mleka, żywe kultury bakterii , owoce truskswka

OWOC SWIEŻY- banan

(7)

PIĄTEK

11-10-2019

PŁATKI KUKURYDZIANE z MLEKIEM, mąka kukurydziana, kaszka pszenna, cukier, sól,  mleko 2%

KAKAO  mleko, kakao, cukier

(2,4,6,7)

 KAPUŚNIAK wywar warzywno-wołowy, ziemniak, kapusta kwaszona, koper, marchew, seler,  pietruszka korzeń i nać, lubczyk, pieprz, sól

PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia,  masło, woda, drożdże, sól,  (1,2,4,6,7)

KASZA MANNA

Mleko, kasza manna, cukier

OWOC SWIEŻY banan, pomarańcza, jabłko, winogrono, kiwi,

 (2,4,6,)

Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży

Alergeny w żywności:

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta

JADŁOSPIS „Zerówka 2”

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

14-10-2019

 

PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia, woda, drożdże, sól

WĘDLINA WIEPRZOWA mięso wieprzowe, woda, sól, białko sojowe,

białko wieprzowe,  azotyn sodu, seler, gorczyca

Sałata, pomidor,  (2,4,7)

 PIEROGI z MIĘSEM ciasto,: mąka pszenna, jaja, woda, sól farsz,: mięso drobiowo(70%) wieprzowe(20%), cebula, marchew, pietruszka, seler, pieprz

KAPUSTA GOTOWANA kapusta, pomidory, mąka pszenna, olej, pieprz, liść laurowy, sól, cebula  OWOC SWIEŻY – jabłko   (1,2,4,7)

CHAŁKA Z MASŁEM

chałka – mąka pszenna ,mleko, woda, masło, sól, cukier;

OWOC SWIEŻY - jabłko

 (2,4,7)

WTOREK

15-10-2019

 

TWAROŻEK twaróg półtłusty, mleko, jogurt natura. sól, pieprz

PIECZYWO ZIARNISTE mąka żytnia, pszenna ,razowa, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól, rzodkiewka, natka pietruszki

(2,7)

PULPET MIĘSNY drobiowo-wieprzowy, marchew, pietruszka, seler, tymianek, cebula, lubczyk, woda, sól

ZIEMNIAKI ziemniak, woda, sól SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

kapusta biała, marchew, natka pietruszki, olej, cukier, cytryna, oliwa, sól.  (1,2,4,7)

BUDYŃ śmietankowy; mleko, mąka pszenna, skrobia kukurydziana i ziemniaczana., śmietanka w proszku, aromat, barwnik ryboflawiny

OWOC SWIEŻY – mandarynka (2,7)

ŚRODA

16-10-2019

 

PIECZYWO RAZOWE mąka żytnia, pszenna ,razowa, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól

MAKRELA WĘDZONA z warzywami; seler, por, marchew, natka pietruszki,; papryka i sałata świeża (2,5,7)

ZUPA OGÓRKOWA Wywar warzywny - marchew, pietruszka, ogórek kwaszony, ziemniaki, koper,  seler, por, woda,; - przyprawy liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, lubczyk, mąka pszenna, śmietana, seler, sól,

PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia,  masło, woda, drożdże, sól    OWOC SWIEŻY - gruszka(1,2,4,7)

GALARETKA OWOCOWA

Galaretka – cukier, żelatyna, kwas cytrynowy, aromat (suszony koncentrat smakowy, wit. c, barwnik: kurkuma) woda

OWOC SWIEŻY - kiwi

CZWARTEK

17-10-2019

 

PIECZYWO MIESZANE mąka pszenna i żytnia, woda, drożdże, sól

WĘDLINA DROBIOWA mięso drobiowe, woda, skrobia, sól, białko wieprz. i sojowe, laktoza, ekstrakt drożdży, sól;  sałata, ogórek kwaszony

(2,4,7)

POTRAWKA Z KURCZAKA mięso drobiowe, woda, marchew, seler, pietruszka, marchew, śmietana, mąka pszenna  pietruszka, seler, por, cebula, woda, natka pietruszki pieprz, sól,

KASZA PALONA woda, sól SURÓWKA z marchwi marchew, jabłko, cukier, sól (1,2,4,7)

JOGURT OWOCOWY,

jogurt – odtłuszczone mleko pasteryzowane, mleko w proszku, białka mleka, żywe kultury bakterii , owoce truskawka

OWOC SWIEŻY- banan

(7)

PIĄTEK

18-10-2019

PŁATKI KUKURYDZIANE z MLEKIEM mąka kukurydziana, kaszka pszenna, cukier, sól; mleko

(2,7)

 NUGETTSY RYBNE mięso z ryby, jajo, bułka pszenna, woda, koperek, majeranek, sól     ZIEMNIAKI woda, sól, masło, koper SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY kapusta kwaszona, marchew, cebula, jabłko, olej roślinny, cukier, natka pietruszki, pieprz mielony, sól. (1,2,4,5,7)

ROGALIK Z MASŁEM  rogal – mąka pszenna, woda, masło, sól, cukier

OWOC SWIEŻY banan, pomarańcza, jabłko, winogrono, kiwi (2,7)

Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży

Alergeny w żywności:

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał.II

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta.

Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | administracja serwisem: mgr Ewa Domagała