Wyżywienie

Drukuj

 

JADŁOSPIS „SZKOŁA GMINNA” 3

 

OBIAD

PONIEDZIAŁEK

09-03-2020

 SPAGHETTI bolońskie, mąka pszenna, jajo, woda, sól;

sos boloński- woda, mięso wieprz., drobiowe, koncentrat pomidorowy, sól, mąka pszenna, seler, cebula, sól, pieprz, oregano, tymianek, bazylia, czosnek, imbir, lubczyk.

 SURÓWKA MIESZANA  kapusta biała i czerwona, pomidor, ogórek, cukier, sól, cebula, olej rzepakowy.   KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4)

WTOREK

10-03-2020

 KULKI MIĘSNE mięso drobiowo-wieprzowe, mleko, bułka, jajo , śmietana, mąka pszenna, masło,  SOS ZIOŁOWY  śmietana, jajo, bułka pszenna, masło, kolendra, tymianek, bazylia, słodka papryka, pieprz, cytryna

  KLUSKI ZIEMNIACZANE  mąka pszenna, ziemniaki, woda, sól. SAŁATKA z buraczków buraczki, jabłko, sok z cytryny, cukier, pieprz, cebula, olej  KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4,13)

ŚRODA

11-03-2020

ZUPA POMIDOROWA z MAKARONEM   woda, sól

Wywar warzywny - marchew, pietruszka, seler, por, cebula, woda, pomidory, przecier pomidorowy, śmietana, mąka pszenna, natka pietruszki,; KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4)

CZWARTEK

12-03-2020

 KURCZAK w sosie słodko-kwaśnym z ananasem mięso drobiowe, woda, warzywa-marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, cebula; ananas, jabłko, skrobia ziemniaczana, ocet jabłkowy, otręby pszenne, cukier, sól,  RYŻ PARABOLICZNY ryż, woda, sól,  

  KOMPOT woda, owoc świeży, cukier   (1,2,4)

PIĄTEK

13-03-2020

RYBA W PANIERCE ryba,jaja, bułka pszenna, mąka pszenna, sól

 ZIEMNIAKI woda, sól SURÓWKA biała kap. rzodkiewka,  marchew,  natka pietruszki  cukier  KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4,5,9)

Alergeny w żywności:

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta

 

JADŁOSPIS „SZKOŁA GMINNA” 4

 

OBIAD

PONIEDZIAŁEK

16-03-2020

KOTLECIKI MIELONE

  - mięso wieprz.drobiowe; bułka pszenna, jaja, sól, pieprz  ZIEMNIAKI,  SURÓWKA Z BIAŁYCH WARZYW  pietruszka, seler, por, cukier, sól   KOMPOT woda, owoc świeży, cukier

(1,2,4,7)

WTOREK

17-03-2020

GULASZ WIEPRZOWY z warzywami mięso wieprzowe, włoszczyzna, jajo, mąka pszenna, pieprz, SOS pieczeniowy wywar wieprzowo-warzywny, mąka pszenna, śmietana, pieprz, sól KASZA JĘCZMIENNA jęczmień, woda, sól;  SUR. Z KAPUSTY  KWASZ. kapusta kwaszona, marchew, olej, cebula, cukier, sól, pieprz KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,7)

 ŚRODA

18-03-2020

KOTLET SCHABOWY W BUŁCE TARTEJ schab, jajamąka pszenna,  bułka tarta; pieprz, sól ZIEMNIAKI woda, sól BURACZKI burak czerwony, cukier, pieprz, sól, cebula KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4,7)

CZWARTEK

19-03-2020

ZUPA JARZYNOWA wywar drobiowy, woda, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, pietruszka, ziele angielskie, liść laurowy, mąka pszenna, śmietana, sól, pieprz; BUŁKA PSZENNA  mąka pszenna, woda, drożdże, sól;  KISIEL kisiel- skrobia ziemniaczana, woda, cukier, aromat;  (1,2,4,7)

PIĄTEK

20-03-2020

RYBA PIECZONA ryba,jaja, bułka pszenna, mąka pszenna, sól RYŻ PAROWANY ryż, woda, sól    WARZYWAM PAROWANE woda, sól, seler, masło, pietruszka, por, groszek, marchewka, cebula, sól, pieprz (1,2,4,5,7)

Alergeny w żywności:

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta

JADŁOSPIS „Zerówka” 3

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

09-03-2020

KASZA MANNA- mąka pszenna, MLEKO, CUKIER, SÓL, PIECZYWO PSZENNE mąka pszenna i żytnia, woda, drożdże, sól., rzodkiewka, masło JAJKO GOTOWANE  jajo,  ogórek kwaszony, rzodkiewka, MLEKO

 (2,4,7)

 SPAGHETTI bolońskie, mąka pszenna, jajo, woda, sól;

sos boloński- woda, mięso wieprz., drobiowe, koncentrat pomidorowy, sól, mąka pszenna, seler, cebula, sól, pieprz, oregano, tymianek, bazylia, czosnek, imbir, lubczyk.

 SURÓWKA MIESZANA  kapusta biała i czerwona, pomidor,ogórek, cukier, sól, cebula, olej rzepakowy.   KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4)

KANAPKA PSZENNA z dżemem

mąka pszenna, woda, drożdże, woda; dżem owocowy

OWOC ŚWIEŻY - jabłko

(2,4,7)

WTOREK

10-03-2020

PŁATKI OWSIANE owies i MLEKO PIECZYWO ZIARNISTE mąka żytnia, pszenna ,razowa, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól WĘDLINA DROBIOWA mięso drobiowe, woda, skrobia, białko wieprz. i sojowe, laktoza, ekstr. drożdży, sól; sałata, pomidor,

  KAWA ZBOŻOWA z MLEKIEM

palone żyto, jęczmień, cykoria, burak cukrowy, mleko

(2,4,7)

KULKI MIĘSNE mięso drobiowo-wieprzowe, mleko, bułka, jajo , śmietana, mąka pszenna, masło,  SOS ZIOŁOWY  śmietana, jajo, bułka pszenna, masło, kolendra, tymianek, bazylia, słodka papryka, pieprz, cytryna

  KLUSKI ZIEMNIACZANE  mąka pszenna, ziemniaki, woda, sól. SAŁATKA z buraczków buraczki, jabłko, sok z cytryny, cukier, pieprz, cebula, olej  KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4,13)

CHAŁKA Z MASŁEM

mąka pszenna, drożdże,  woda, masło, sól, cukier

OWOC ŚWIEŻY

(2,7)

ŚRODA

11-03-2020

ZACIERKImąka pszenna, jaja, kurkuma z MLEKIEM PIECZYWO PSZENNE mąka pszenna i żytnia, woda, drożdże, sól. SER ŻÓŁTY GOUDAmleko pasteryzowane, sól, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii mlekowych, barwnik;

HERBATA ekspresowa   (2,4,7,13)

ZUPA POMIDOROWA z MAKARONEM   woda, sól, Wywar warzywny - marchew, pietruszka, seler, por, cebula, woda, pomidory, przecier pomidorowy, śmietana, mąka pszenna, natka pietruszki,; KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4)

BUŁKA SŁODKA mąka pszenna, mleko, masło, sól, cukier, drożdże

 OWOC ŚWIEŻY - banan

(2,4,7)

CZWARTEK

12-03-2020

RYŻ z MLEKIEM

PIECZYWO ZIARNISTE mąka żytnia, pszenna ,razowa, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól

PASZTET mięso drobiowe, (indyk, kurczak, gęś) woda, kasza manna ,jaja, papryka,  sól, białko sojowe,  rzodkiewka, sałata, ogórek kwaszony

HERBATA ekspresowa owocowa, cukier.(2,4,7,13)

 KURCZAK w sosie słodko-kwaśnym z ananasem mięso drobiowe, woda, warzywa-marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, cebula; ananas, jabłko, skrobia ziemniaczana, ocet jabłkowy, otręby pszenne, cukier, sól,  RYŻ PARABOLICZNY ryż, woda, sól,     KOMPOT woda, owoc świeży, cukier   (1,2,4)

JOGURT naturalny

odtłuszczone mleko pasteryzowane, mleko w proszku, białka mleka, żywe kultury bakterii

 OWOC ŚWIEŻY - śliwka

(7)

PIĄTEK

13-03-2020

PŁATKI KUKURYDZIANE z MLEKIEM mąka kukurydziana, kaszka pszenna, cukier, sól; mleko

KAWA INKA z MLEKIEM

  palone żyto,    jęczmień, cykoria, burak cukrowy, mleko

(2,4,7)

RYBA W PANIERCE ryba,jaja, bułka pszenna, mąka pszenna, sól

 ZIEMNIAKI woda, sól SURÓWKA biała kap. rzodkiewka,  marchew,  natka pietruszki , cukier  KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4,5,9)

ANGIELKA – mąka pszenna, mleko, woda, drożdże, sól

 MIÓD pszczeli

OWOC ŚWIEŻY - jabłko

(2,4,7)

Alergeny w żywności:

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta

JADŁOSPIS „ZERÓWKA” 4

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

16-03-2020

KASZA MANNA- mąka pszenna, MLEKO cukier,

 PIECZYWO PSZENNE mąka pszenna i żytnia, woda, drożdże, sól

PARÓWKA NA CIEPŁO parówka-mięso wieprz, woda, sól, białko sojowe, skrobia modyfik., glukoza, stabilizatory (difosforan,trifosforan), przeciwutleniacz (diskorbinian sodu), subst. Konserw. (azotyn sodu) seler, gorczycaRZODKIEWKA, OGÓREK ZIELONY,  MLEKO (2,4,7,13)

KOTLECIKI MIELONE

  - mięso wieprz.drobiowe; bułka pszenna, jaja, sól, pieprz  ZIEMNIAKI,  SURÓWKA Z BIAŁYCH WARZYW  pietruszka, seler, por, cukier, sól   KOMPOT woda, owoc świeży, cukier

(1,2,4,7)

KISIEL,

kisiel- skrobia ziemniaczana, woda, cukier, aromat; OWOC SWIEŻY - jabłko

(2)

WTOREK

17-03-2020

PŁATKI OWSIANE owies i MLEKO

PIECZYWO ZIARNISTE mąka żytnia, pszenna ,razowa, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól

SER białytwaróg półtłusty, jogurt naturalny, pomidor świeży, sól

MLEKO (2,4,7)

GULASZ WIEPRZOWY z warzywami mięso wieprzowe, włoszczyzna, jajo, mąka pszenna, pieprz, SOS pieczeniowy wywar wieprzowo-warzywny, mąka pszenna, śmietana, pieprz, sól KASZA JĘCZMIENNA jęczmień, woda, sól;  SUR. Z KAPUSTY  KWASZ. kapusta kwaszona, marchew, olej, cebula, cukier, sól, pieprz KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,7)

ANGIELKA Z MASŁEM

mąka pszenna, mleko,  masło, drożdże, sól, cukier,

 

OWOC SWIEŻY  (2,7)

 ŚRODA

18-03-2020

RYŻ z MLEKIEM

PIECZYWO PSZENNE mąka pszenna i żytnia, woda, drożdże, sól PASTA z białej ryby i  warzyw ryba biała, marchew, jajo, pietruszka, papryka świeża,  KAWA ZBOŻ. Z MLEKIEM Kawa palone żyto, jęczmień, cykoria, burak cukrowy; mleko 2%  (2,4,5,7)

KOTLET SCHABOWY W BUŁCE TARTEJ schab, jajamąka pszenna,  bułka tarta; pieprz, sól ZIEMNIAKI woda, sól BURACZKI burak czerwony, cukier, pieprz, sól, cebula KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4,7)

BUŁKA DROŻDŻOWA

Mleko, mąka pszenna, drożdże, sól, cukier, jajko

OWOC SWIEŻY

(2,4,7)

CZWARTEK

19-03-2020

MAKARON RYŻOWY z mlekiem  jaja, mąka pszenna, mleko PIECZYWO ZIARNISTE mąka żytnia, pszenna razowa, słonecznik, woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól

WĘDLINA DROBIOWA mięso drobiowe, woda, skrobia, białko wieprz. i sojowe, laktoza, ekstr. drożdży, sól,

 sałata, pomidor, dymka, rzodkiewka

HERBATA OWOCOWA ekspresowa, cukier (2,4,7)

ZUPA JARZYNOWA wywar drobiowy, woda, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, pietruszka, ziele angielskie, liść laurowy, mąka pszenna, śmietana, sól, pieprz; BUŁKA PSZENNA  mąka pszenna, woda, drożdże, sól;  KISIEL kisiel- skrobia ziemniaczana, woda, cukier, aromat;  (1,2,4,7)

JOGURT naturalny

odtłuszczone mleko pasteryzowane, mleko w proszku, białka mleka, żywe kultury bakterii

OWOC SWIEŻY

(2,7)

PIĄTEK

20-03-2020

PŁATKI KUKURYDZIANE z MLEKIEM, mąka kukurydziana, kaszka pszenna, cukier, sól,  mleko 2%

KAKAO  mleko, kakao, cukier

(2,4,7)

RYBA PIECZONA ryba,jaja, bułka pszenna, mąka pszenna, sól RYŻ PAROWANY ryż, woda, sól    WARZYWAM PAROWANE woda, sól, seler, masło, pietruszka, por, groszek, marchewka, cebula, sól, pieprz (1,2,4,5,7)

KANAPKA Z DŻEMEM   mąka pszenna, drożdże, woda, mlekomasło, sól, cukier, dżem owocowy

OWOC SWIEŻY (2,4,7)

Alergeny w żywności:

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta

 

Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | administracja serwisem: mgr Ewa Domagała