OBIADY

Drukuj

 

 

JADŁOSPIS „ZERÓWKA” 5

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

02-11-2020

KASZA MANNA NA MLEKU Mleko, kasza manna

 WĘDLINA WIEPRZOWA mięso wieprzowe, woda, sól, białko sojowe, białko wieprzowe, azotyn sodu, seler, gorczyca

PIECZYWO PSZENNE mąka pszenna i żytnia, woda, drożdże, sól . PAPRYKA, OGÓREK ZIELONY

KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM Kawa palone żyto, jęczmień, cykoria, burak cukrowy; mleko 2% (2,4,7)

 PULPECIKI a’ la GOŁĄBKI mięso mielone drobiowo-wieprzowe, bułka, jajo  mąka pszenna   KOPYTKA mąka pszenna, ziemniaki, jaja, sól

SURÓWKA MIESZANA  kapusta biała, rzodkiewka, jabłko, marchew, olej, cytryna, cukier, sól.     KOMPOT woda, owoc świeży, cukier

(1,2,4,9)

CHAŁKA Z MASŁEM

mąka pszenna, drożdże,  woda, masło, sól, cukier

OWOC SWIEŻY - jabłko

 (2,4,7)

WTOREK

03-11-2020

PŁATKI OWSIANE owies i MLEKO

PIECZYWO ZIARNISTE mąka żytnia, pszenna ,razowa, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól TWAROŻEK  ser biały, jogurt naturalny, rzodkiewka, HERBATA cytryna (2,4,7)

FILET PAROWANY drób, sól, curry, bazylia, kolendra MAKARON KOLANKA mąka pszenna, jaja, sól  SOS WARZYWNY sos – wywar warzywny, pomidory, papryka, mąka pszenna, ziele angielskie, sól, pieprz  SURÓWKA Z PEKIŃSKIEJ marchew, jabłko, pomidor, ogórek, cukier, sól KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4,7)

KANAPKA PSZENNA Z DŻEMEM mąka pszenna, woda,  sól, cukier, drożdże, dżem

OWOC SWIEŻY – mandarynka (2,7)

 ŚRODA

04-11-2020

MAKARON RYŻOWY mąka pszenna, jaja, woda, sól  z MLEKIEM PIECZYWO PSZENNE mąka pszenna i żytnia, woda, drożdże, sól JAJKO gotowane, jajo, SAŁATA, OGÓREK KISZONY, MLEKO

(2,4,7)

ZUPA POMIDOROWA z RYŻEM   woda, sól

Wywar warzywny - marchew, pietruszka, seler, por, cebula, woda, pomidory, przecier pomidorowy, śmietana, mąka pszenna, natka pietruszki,; - przyprawy liść laurowy, ziarna pieprzu, ziele angielskie, lubczyk suszony lub świeży, zioła prowansalskie, kozieradka, seler, tymianek, sól  RYŻ ryż, woda, sól      (1,2,4,7)

PLACEK DROŻDŻOWY,

mąka pszenna, mleko, drożdże, jajo, masło

OWOC SWIEŻY - kiwi

 (2,4,7)

CZWARTEK

05-11-2020

RYŻ w MLEKU mleko, ryż, PIECZYWO ZIARNISTE mąka żytnia, pszenna ,razowa, słonecznik woda, jogurt naturalny, drożdże, słód jęczmienny ,sól WĘDLINA DROBIOWA

mięso drobiowe, woda, skrobia, sól, białko wieprz. i sojowe, laktoza, ekstrakt drożdży, sól

sałata, pomidor

HERBATA OWOCOWA

herbata ekspresowa owocowa, cukier (1,2,7,13)

PIECZEŃ RZYMSKA mięso wieprz., bułka pszenna, jaja, mąka ziemniaczana, sól, pieprz KASZA JĘCZMIENNA jęczmień, woda, sól  

BURACZKI  burak czerwony, sól, pieprz, cukier, sok z cytryny  KOMPOT woda, owoc świeży, cukier   (1,2)

JOGURT OWOCOWY,

jogurt – odtłuszczone mleko pasteryzowane, mleko w proszku, białka mleka, żywe kultury bakterii , owoce mrożone-śliwka, jabłko, porzeczka, rabarbar, jagoda, cukier

OWOC SWIEŻY

(7)

PIĄTEK

06-11-2020

PŁATKI KUKURYDZIANE z MLEKIEM mąka kukurydziana, kaszka pszenna, cukier, sól; mleko

 KAKAO  mleko, kakao, cukier

 (2,4,7)

MAKARON RURKI Z SOSEM SEROWO-WARZYWNYM makaron - mąka pszenna, jaja; sos – wywar warzywny,  mąka pszenna, ser, masło, ziele angielskie, śmietana, sól, pieprz, zielony groszek, marchewka, natka pietruszki, pietruszka korzeń, seler    KOMPOT woda, owoc świeży, cukier    (1,2,4,5,7)

ROGALIK

Rogalik  – mąka pszenna, woda, masło, sól, cukier, drożdże

OWOC SWIEŻY banan, pomarańcza, jabłko, winogrono, kiwi,

 (2,4)

Alergeny w żywności:

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał.II

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta

 

JADŁOSPIS „SZKOŁA GMINNA” 5

 

OBIAD

PONIEDZIAŁEK

02-11-2020

 PULPECIKI a’ la GOŁĄBKI mięso mielone drobiowo-wieprzowe, bułka, jajo  mąka pszenna   KOPYTKA mąka pszenna, ziemniaki, jaja, sól

SURÓWKA MIESZANA  kapusta biała, rzodkiewka, jabłko, marchew, olej, cytryna, cukier, sól.     KOMPOT woda, owoc świeży, cukier    (1,2,4,9)

 

WTOREK

03-11-2020

FILET PAROWANY drób, sól, curry, bazylia, kolendra MAKARON KOLANKA mąka pszenna, jaja, sól  SOS WARZYWNY sos – wywar warzywny, pomidory, papryka, mąka pszenna, ziele angielskie, sól, pieprz  SURÓWKA Z PEKIŃSKIEJ marchew, jabłko, pomidor, ogórek, cukier, sól    KOMPOT woda, owoc świeży, cukier  (1,2,4,7)

 ŚRODA

04-11-2020

ZUPA POMIDOROWA z RYŻEM   woda, sól

Wywar warzywny - marchew, pietruszka, seler, por, cebula, woda, pomidory, przecier pomidorowy, śmietana, mąka pszenna, natka pietruszki,; - przyprawy liść laurowy, ziarna pieprzu, ziele angielskie, lubczyk suszony lub świeży, zioła prowansalskie, kozieradka, seler, tymianek, sól  RYŻ ryż, woda, sól      (1,2,4,7)

CZWARTEK

05-11-2020

PIECZEŃ RZYMSKA mięso wieprz., bułka pszenna, jaja, maka ziemniaczana, sół, pieprz KASZA JĘCZMIENNA jęczmień, woda, sól  

BURACZKI  burak czerwony, sól, pieprz, cukier, sok z cytryny  KOMPOT woda, owoc świeży, cukier   (1,2)

PIĄTEK

06-11-2020

MAKARON RURKI Z SOSEM SEROWO-WARZYWNYM makaron - mąka pszenna, jaja; sos – wywar warzywny,  mąka pszenna, ser, masło, ziele angielskie, śmietana, sól, pieprz, zielony groszek, marchewka, natka pietruszki, pietruszka korzeń, seler    KOMPOT woda, owoc świeży, cukier    (1,2,4,5,7)

Alergeny w żywności:

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta

 

 

 

Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | administracja serwisem: mgr Ewa Domagała