Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Źródła i materiały niezbędne do realizacji zajęć, w tym materiały w postaci elektronicznej, z których uczniowie lub rodzice mogą korzystać.

 

Zajęcia zdalne mogą być realizowane z wykorzystaniem metod i technik kształcenia rekomendowanych przez MEN:

* materiały edukacyjne – polecane platformy, strony i serwisy internetowe:

 

Przygotowaliśmy również propozycje innych źródeł internetowych, które mogą okazać się pomocą i sposobem na połączenie nauki z rozrywką J, bo to przecież najlepszy sposób na uczenie się nowych rzeczy – przez zabawę J

 

Wirtualne muzea:


Portale ogólne:

 

Rozrywka / Ogólne:  

 

  • Serwis Telewizji Polskiej

https://rozrywka.tvp.pl/47090255/telewizja-polska-blizej-dzieci-i-mlodziezy%20-

  • Serwis Polskie Radio Dzieciom

 http://www.polskieradio.pl/18,Polskie-Radio-Dzieciom

 

Kompendium wiedzy:


Język polski, kultura i tradycja:


Historia:

 

Matematyka:


Przyroda/Biologia:


Geografia i podróże: 


Chemia:


Fizyka:


Astronomia:


Języki obce:


Muzyka:

 

Plastyka / Sztuka:


Zagraniczne inspiracje:

 

 

 

 

 

„Brzechwa dzieciom''

  15 listopada 2019r.odbył się szkolny konkurs recytatorski  „Brzechwa dzieciom'' , w którym udział wzięło 33 uczniów  z klas pierwszych, drugich i trzecich.

Read more...

Erasmus+

 

 

 

                                         PROJEKT  "RAINBOW CHILDREN"


                                               ZOBACZ NAS NA FACEBOOKU

 

 

Projekt     ,,No place like school”


        W dniach 24.11-30.11 2019 r. odbył się pierwszy wyjazd z programu Erasmus + o nazwie projektu      ,,No place like school”. Sześcioro uczniów naszej szkoły pojechało do Włoch. Tam mieli okazję gościć u włoskich rodzin. Tygodniowa wymiana pozwoliła im poznać kulturę i tradycje kraju oraz zawrzeć nowe znajomości. Przez liczne konwersacje z uczestnikami projektu rozwijali swoje umiejętności językowe. Bogaty program nie pozwalał im się nudzić. Uczniowie zwiedzali włoską szkołę. Uczestniczyli w wielu interesujących tanecznych i artystycznych warsztatach. W ramach wycieczek turystycznych zwiedzili Rzym, Neapol oraz Pompeje. To był niezapomniany wyjazd.

ZOBACZ FILMIK Z WYJAZDU

 

PIOSENKA NA POWITANIE WE WŁOSKIEJ SZKOLE       

 

 

 
                                  Projekt    STEM 
 


Link do  jednego z programów Erasmus+  - STEM

   ZOBACZ NA  FACEBOOKU

 


OBIADY

 

 

JADŁOSPIS  „Zerówka” 1

 

 

Śniadanie

 

Waga

 

Obiad

 

Waga

 

Podwieczorek

 

Waga

PONIEDZIAŁEK

27-09-2021

Kasza manna na mleku 2,7

Chleb zwykły 2,4,7

Jajecznica 4,7

Szczypiorek

Masło 7

Herbata owocowa nisko słodzona

(2,4,7)

150ml

40g

40g

   1g

   1g 

200ml

Zraz po sieradzku 1,2,4,7

Ziemniaki

Surówka

Sos

Kompot

(1,2,4,7)

50g

100g

50g

50g

150ml

Jogurt owocowy 7

Owoc

 

50g

50g

 

WTOREK

28-09-2021

Płatki owsiane na mleku 2,7

Chleb ziarnisty 2,4,7

Ser gouda 7

Sałata

Masło 7

Herbata nisko słodzona

(2,4,7)

150ml

50g

10g

2g

1g

200ml

Nuggetsy drobiowe w panierce z bułki tartej 1,2,4,7,9

Ziemniaki

Fasolka  

Kompot

 (1,2,4,7,9)

60g

100g

50g

150ml

Budyń gęsty 7

Jabłko

 

100g

50g

 

 

ŚRODA

29-09-2021

Zacierki na mleku 2,7

Chleb zwykły 2,4,7

Szynka drobiowa 1,6,9

Pomidor

Masło7

Kawa zbożowa7

(1,2,7,9)

150ml

40g

15g

5g

1g

150ml

Zupa ogórkowa z pieczywem 1,2,7,9

Bułeczka słodka

(1,2,7,9)

200ml

1 szt.

 

Galaretka owocowa

z bananami

Biszkopt 2,4,7

(1,2,4,7)

 

150g

20g

 

CZWARTEK

30-09-2021

Ryż na mleku7

Chleb ziarnisty 2,4,7

Pasta pomidorowa z ciecierzycą i koprem

Masło 7

Herbata owocowa nisko słodzona

(2,4,7)

150ml

40g

20g

1g

150ml

Potrawka z kurczaka 1,2,7

Makaron 2,4

Sos jasny z warzywami 1,2,7

Napój owocowy

(1,2,4,7)

60g

70g

40g

 

Angielka 2,7

Masło 7

Dżem owocowy

Arbuz

(2,7)

30g

5g

5g

100g

 

PIĄTEK

01-10-2021

Płatki kukurydziane z mlekiem 2,7

Chleb zwykły 2,4,7

Ser biały-twarożek 7

Masło7

Rzodkiewka

Herbata nisko słodzona

(2,4,7)

30g/150ml

40g

30g

1g

5g

200ml

Pierogi z mięsem 1,2,4,7,9

Okrasa boczkowa

Surówka 7

Kompot

(1,2,4,7,9)

3 szt.

5g

80g

150ml

Bagietka 2,7

Pasta z makreli

Natka pietruszki

Owoc

(2,4,7)

40g

20g

1g

50g

 

Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży

Alergeny w żywności:

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

  1. seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta

Art. 22. Żłobek i klub dziecięcy zapewniają przebywającym w nim dzieciom wyżywienie zgodne z wymaganiami dla danej grupy wiekowej wynikającymi z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej, opracowywanych przez Instytut Żywności i Żywienia

 im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie.

JADŁOSPIS  „Szkoła Gminna” 1

Obiad

PONIEDZIAŁEK

27-09-2021

Zraz po sieradzku z sosem, ziemniaki

surówka, kompot

(1,2,4,7,9)

WTOREK

28-09-2021

Nuggetsy drobiowe, ziemniaki

fasolka, kompot

(1,2,4,7)

ŚRODA

29-09-2021

Zupa ogórkowa, pieczywo, bułeczka słodka

(1,2,4,7)

CZWARTEK

30-09-2021

Potrawka z kurczaka z sosem warzywnym, makaron,

Napój owocowy

(2,4,7)

PIĄTEK

01-10-2021

Pierogi z mięsem i okrasą boczkową, surówka, kompot

(1,2,4,5,7)

Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży

Alergeny w żywności: Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał.II

1. seler, 2.glluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki. Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta.

Art. 22. Żłobek i klub dziecięcy zapewniają przebywającym w nim dzieciom wyżywienie zgodne z wymaganiami dla danej grupy wiekowej wynikającymi z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej, opracowywanych przez Instytut Żywności i Żywienia

im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie.

 

Ubezpieczenie EDU PLUS

 

 

Wpłaty należy dokonać u wychowawcy klasy do dn. 30.09.2019r. Jeżeli Rodzice rezygnują z ubezpieczenia dziecka lub wybrali ubezpieczenie w innej firmie, to prosimy o dostarczenie wychowawcom takiej informacji w formie jednego z załączonych oświadczeń.

Ubezpieczenie EDU PLUS



Zamówienie publiczne - oferta obiady 2019-2020

Poniżej znajdują się informacje i dokumenty związane z zamówieniem publicznym dotyczącym usługi żywienia uczniów naszej szkoły i dzieci w oddziale przedszkolnym:

Kontakt

Szkoła Podstawowa Gminy Sieradz

ul. Armii Krajowej 5

98-200 Sieradz

tel. (+48)(43) 827 53 44

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | administracja serwisem: mgr Ewa Domagała